Golf teren Forest Creek

Golf teren Forest Creek nalazi se na samom rubu spomenika prirode Tajan, tačnije u Mitrovićima, na lokaciji N 44°20'42ʺ E 18°08'40ʺ. Smješten je na 500 metara nadmorske visine, ali reljef i okolne planine uvjetovale su planinsku klimu tako da ovdje možete uživati u svježim ljetnim noćima i idiličnim zimskim danima sa mnogo snijega.

Do golf terena se dolazi iz pravca Zavidovića, regionalnim putem R-466 do Kamenice, potom se skreće na lokalni put koji je asfaltiran u dužini od 2 kilometra, a preostala 3 kilometra je uređena makadamska cesta. Jedinstven pogled na planinu Tajan i Mašičke stijene, čisti zrak iz okolnih šuma, mir i udaljenost od gradske vreve ne ostavljaju nijednog posjetitelja ravnodušnim.

Golf teren se sastoji od 9 rupa ukupne dužine 2 x 1935 = 3868 metara. Igralište se zove Forest Creek jer je dizajnirano tako da rijeka koja teče kroz igralište čini vodenu barijeru na svakoj rupi golf igrališta i stvara poseban ambijent za igranje golfa. Panoramski pogledi i prirodne ljepote oduševljavaju igrače na svakoj rupi ovog terena pa zbog toga i nosi epitet jednog od najljepših golf terena u Bosni i Hercegovini i regionu.

Terenom upravlja Golf klub Krivaja iz Zavidovića, a njihova vizija je usmjerena na razvoj i stvaranje svijesti o značaju golf turizma na području BiH i regiona. U potpunosti su opredijeljeni na prirodni ambijent svoga okruženja i svjesni značaja očuvanja Spomenika prirode Tajan, pa osim golfa posjetiteljima nude i organizovane izlete u prirodu i obilazak prirodnih ljepota Tajana.

Fokus razvoja kluba i ponude samog terena je formiranje obiteljskog i prijateljskog ambijenta uz ostvarenje amaterskih i profesionalnih sportskih rezultata. Zbog toga je ovaj Golf klub iznimna destinacija za rekreaciju i relaksiranje za golfere svih razina. Jedna od praksi je i održavanje kampova za djecu i praćenje razvoja juniora u cilju prepoznavanja značaja golfa za pravilan razvoj mladih. Golf klub Krivaja nudi i tečaje golfa za odrasle i za djecu koje vode licencirani instruktori, što čini ovu lokaciju izvrsnom za one koji tek žele da naprave svoje prve korake u golfu i uživaju u njegovim čarima.

U sklopu terena se nalazi i Golf Club Restaurant koji je, nakon igre, odlično mjesto za opuštanje i uživanje u zalasku sunca. Razvoj poslovnih veza je ono po čemu je golf karakterističan u svijetu, pa zbog toga ova lokacija predstavlja izvrsnu priliku i za organizovanje poslovnih sastanaka ili višednevnih team building-a u opuštenoj atmosferi i ugodnom ambijentu.

Ukoliko jednostavno tražite odmor za dušu i tijelo u prirodi, bijeg od svakodnevnog stresa i želite provesti kvalitetno vrijeme sa svojom porodicom i prijateljima, Forest Creek je prava lokacija za Vas!